Srećni smo što možemo da potvrdimo da će se prvi festival kranjske kobasice održati u subotu, 29. maja, na Zemunskoj pijaci u Beogradu, što nikako ne smete da propustite.

Nakon što su nas mere protiv korone sprečile da prošle godine organizujemo najukusniji festival, ove godine koristimo prvu priliku da našim prijateljima iz Srbije na festivalskom događaju uživo predstavimo izvrsnu originalnu slovenačku kranjsku kobasicu i da ih njome počastimo. Ovo će inače biti prvi festival kranjske kobasice izvan Slovenije, gde se već nekoliko godina održavaju ovakvi izuzetno popularni događaji.

Događaj koji će se poslednje subote u maju odigrati na omiljenoj Zemunskoj pijaci, ponudiće bogate besplatne degustacije kranjske kobasice, tako da niko neće ostati gladan. Da kranjska kobasica nudi zaista raznovrsne mogućnosti kombinovanja i da se na trpezi može naći kao dobrodošao dodatak ili čak kao glavni sastojak brojnih jela, na festivalu će uživo demonstrirati i priznati beogradski kuvar koji će pred posetiocima pripremati nekoliko ukusnih i zanimljivih kombinacija sa kranjskom kobasicom. Ove specijalitete moći ćete i sami da probate i da odlučite koji od njih vam se najviše dopada. Za veselu atmosferu pored izvrsne hrane pobrinuće se i muzika, kao i nagradne igre, u kojima će posetioci uz malo sreće moći da osvoje lepe i ukusne nagrade u obliku kvalitetnih kranjskih kobasica. Svi drugi kranjske kobasice na festivalu moći će da kupe po posebno privlačnim cenama.

Festival će trajati od 9 časova, pa sve do kasnog popodneva, a naći ćete nas na zelenom delu pijace, u blizini glavnog parkinga. Ljubazno vas pozivamo da se naoružani dobrim raspoloženjem okupimo u subotu, 29. maja, u Zemunu.