O PROJEKTU

Naš cilj je…

Informativno-promotivni projekat „Ukusi Evrope – Kranjska kobasica – slovenačka majstorija“ predstavlja deo evropskih kampanja za promociju evropske poljoprivrede koje se odvijaju pod zajedničkim sloganom Enjoy, it’s from Europe.

Reč je o projektu koji sufinansira Evropska unija, a njegov cilj je promocija evropskih šema kvaliteta s naglaskom na Kranjskoj kobasici koja nosi simbol EU kvaliteta Zaštićena geografska oznaka. Cilj kampanje je usmeren na povećanje svesti o prednostima kvalitetnih evropskih poljoprivrednih proizvoda, prepoznatljivosti evropskih šema kvaliteta (značenja i oznaka) kod potrošača, u stručnoj u ostalim javnostima, kao i na poboljšanje percepcije i odnosa (a posledično i poverenja) srpskih potrošača prema zaštićenim evropskim poljoprivrednim proizvodima koji garantuju kvalitet i autentičnost.

Ekonomsko interesno udruženje Kranjska kobasica

Ekonomsko interesno udruženje Kranjska kobasica je reprezentativna organizacija proizvođača Kranjske kobasice – proizvoda koji je uvršćen u EU šeme kvaliteta i označen EU simbolom “Zaštićena geografska oznaka”. Osnovna delatnost je zastupanje interesa članova Ekonomskog interesnog udruženja i promocija EU šema kvaliteta. Strateški cilj organizacije je povećanje informisanosti i svesti potrošača i podizanje nivoa prepoznatljivosti EU simbola kvaliteta – posebne karakteristike proizvodnje i nadstandardne kontrole, što proizvodima iz šema kvaliteta obezbeđuje garantovani kvalitet i veći potencijal na tržištu.

Ekonomsko interesno udruženje Kranjska kobasica uključuje 13 sertifikovanih proizvođača Kranjske kobasice, koji u segmentu ovog proizvoda predstavljaju 100% udeo proizvodnje na domaćem tržištu.

Udruženje je otvorenog tipa, članstvo je dobrovoljno, mogu da se učlane pravna i fizička lica koja proizvode Kranjske kobasice u skladu sa potvrđenom specifikacijom i internim aktima koji definišu prodaju i proizvodnju zaštićene Kranjske kobasice – označene EU simbolom za zaštićenu geografsku oznaku, kao i važeće propise za proizvodnju i prodaju namirnica.

O nama:

GIZ Kranjska kobasica,
Dimičeva 9, 1000 Ljubljana,
Slovenija

T: 00 386 15 65 92 40
E:giz.kranjskaklobasa@siol.net
W:www.kranjskaklobasa.si

Kontakti

Nosilac projekta:

GIZ Kranjska kobasica,
Dimičeva 9, 1000 Ljubljana,
Slovenija

T: 00 386 0(1) 565 92 40
E: giz.kranjskaklobasa@siol.net
W:www.kranjskaklobasa.si

Izvođač projekta:

DialogCo,  d.o.o.,
Proletarska 2, 1000 Ljubljana,
Slovenija

E:dialog@dialogco.eu
T: +386 (0)1 230 75 00
W:www.dialogco.eu