USLOVI KORIŠĆENJA I PRIKUPLJANJA PODATAKA O LIČNOSTI

Cookies i Google analitika

 Ova internet stranica može koristiti „kolačiće“ radi poboljšanja usluga. Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Stranici u potpunosti je Vaša.

‘Kolačići’ (‘cookies’) su male datoteke koje Vaš internet pregledač čuva na disk prilikom posete naše Stranice. To omogućuje našoj Stranici da prepozna Vaš računar kada nas sledeći put posetite, kako bismo vam unapred ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg pretraživanja Stranice.

Korišćenjem ove internet Stranice dajete dozvolu i pristajete na upotrebu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njene mogućnosti Vam mogu biti nedostupne.

Kolačići nisu usmereni na špijuniranje korisnika i ne prate sve što korisnik radi te nisu zlonamerni kod ili virus. Takođe, kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu sačuvati lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje.
Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti sačuvane – web stranice ne mogu pristupiti vašim ličnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Naša Stranica koristi Google Analyitics da bi nam pomogao da analiziramo korišćenje našeg sajta. Google Analytics iskorišćava kolačiće da prikupi osnovne log informacije sa interneta i informacije o ponašanju posetilaca našeg sajta u sklopu anonimne forme. Informacije koje prave kolačići o vašem korišćenju našeg sajta (u šta spada IP adresa) se prosleđuju Google-u. One se koriste da bi se sastavili statistički izveštaji o aktivnosti sajta da bi se procenilo korišćenje sajta od strane korisnika, to se radi da bi se se otkrio broj posetilaca različitih delova sajta da bi se dalje poboljšao sajt i bio efikasniji. Te informacije se sakupljaju na takav način da niko nije identifikovan i mi ne vršimo bilo kakav pokušaj da identifikujemo posetioce našeg sajta.

Ukoliko se ne slažete sa našom politikom korišćenja kolačića iste možete isključiti preko opcija internet Pregledača. Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti kolačiće na vašem računaru. Postavke za kolačiće mogu se kontrolisati i konfigurisati u Vašem internet pregledaču izborom Alati-Opcije-Kolačići, što može varirati u zavisnosti od instaliranog pregledača.

Analiza Vebsajta pomoću Google Analytics

Na svom Vebsajtu koristimo Google Analytics, uslugu za veb analizu Google Inc, 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“) da bismo kontinuirano poboljšavali naš Vebsajt. Google Analytics koristi kolačiće koji se čuvaju na vašem računaru i koji omogućavaju analizu korišćenja Vebsajta. Informacije koje generiše kolačić́ o vašem korišćenju ovog Vebsajta obično se šalju na Google server u Evropi (ili u državi članici Evropskog ekonomskog prostora) radi anonimizacije IP adrese, tako da se isključi lična referenca. Tek nakon anonimizacije IP adrese, skraćena IP adresa se prenosi na Google server u SAD i tamo se čuva. Samo u izuzetnim slučajevima puna IP adresa će biti prebačena na Google server u SAD i skraćena tamo. Ovaj Vebsajt koristi Google Analytics sa ekstenzijom za anonimno prikupljanje IP adresa (tzv. IP maskiranje). U naše ime, Google će koristiti prikupljene informacije da proceni vašu upotrebu Vebsajta, da sastavlja izveštaje o aktivnosti Vebsajta i da nam pruži druge usluge vezane za korišćenje Vebsajta. IP adresa koju vaš pretraživač prenosi u kontekstu Google Analytics se ne kombinuje sa drugim Google podacima. Možete odbiti upotrebu kolačića tako što ćete izabrati odgovarajuća podešavanja u svom pretraživaču. Međutim, želeli bismo da istaknemo da u tom slučaju nećete moći da u potpunosti koristite sve funkcije ovog Vebsajta. Takođe možete sprečiti Google da prikupi podatke koje generiše kolačić́ i koji se odnose na vaše korišćenje Vebsajta (uključujući i vašu IP adresu) i da Google obradi ove podatke tako što ćete preuzeti i instalirati dodatak za pretraživač dostupan na sledećem linku: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Postavlja se kolačić za isključenje koji sprečava buduće prikupljanje vaših podataka kada posetite ovaj Vebsajt. Više informacija o zaštiti podataka u Google Analytics možete naći na https://www.google.com/analytics/terms/gb.html i na https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en