Srećni smo što možemo da potvrdimo da će se drugi festival kranjske kobasice održati u subotu, 28. maja, na pijaci Đeram u Beogradu, što nikako ne smete da propustite.

Nakon uspešnog prvog festivala, koji se prošle godine uz ogromnu posetu i veliko zadovoljstvo posetioca održao na Zemunskoj pijaci,  i ove godine koristimo priliku da našim prijateljima iz Srbije na festivalskom događaju na pijaci Đeram uživo predstavimo izvrsnu i jedinu pravu  slovenačku kranjsku kobasicu i da ih njom počastimo. Ovo će inače biti drugi festival kranjske kobasice izvan Slovenije, gde se već nekoliko godina redovno održavaju ovakvi izuzetno popularni događaji.

Sa festivalom, koji će se u organizaciji udruženja proizvođača kranjske kobasice GIZ Kranjska klobasa održati kao deo promotivne kampanje Enjoy, it’s from Europe, koje sufinansira Evropska unija, želimo predstaviti, zašto je originalna kranjska kobasica, koja nosi evropsku oznaku kvaliteta Zaštićena geografska oznaka u Sloveniji ali i šire – naravno i u Srbiji – sve cenjenija i omiljenija.

Događaj će ponuditi pored zanimljivih informacija i besplatne degustacije kranjske kobasice. Da kranjska kobasica nudi zaista raznovrsne mogućnosti kombinovanja i da se na trpezi može naći kao dobrodošao dodatak ili čak kao glavni sastojak brojnih jela, na festivalu će uživo demonstrirati i domaći kuvar koji će pripremiti nekoliko ukusnih i zanimljivih kombinacija sa kranjskom kobasicom. Veseloj atmosferi, pored izvrsne hrane, doprineće i muzika, kao i nagradne igre, u kojima će posetioci uz malo sreće moći da osvoje lepe i ukusne nagrade u obliku kvalitetnih originalnih kranjskih kobasica. Svi drugi, kranjske kobasice na festivalu moći će da kupe po posebno privlačnim cenama.

Festival će trajati od 9 časova, pa sve do popodneva, a naći ćete nas na delu pijace u blizini glavnog parkinga. Ljubazno vas pozivamo da se sa dobrim raspoloženjem okupimo u subotu, 28. maja, na pijaci Đeram u Beogradu.