Kranjska kobasica dolazi iz Slovenije i jedna je od najomiljenijih kobasica nadaleko. Poznaju je i obožavaju i izvan granica naše domovine, a u nekim oblastima je i prave već nekoliko decenija.

Ali vodite računa, nisu sve kobasice koje nose ime „kranjska kobasicaʺ zaista i prave kranjske kobasice! Prava je kranjska kobasica samo ona koja je napravljena po tačno definisanoj recepturi i samo u svojoj domovini – Sloveniji, prema sertifikovanom i kontrolisanom postupku izrade. Zato nije samo originalna već i zagarantovano kvalitetna, od odličnih sastojaka – kvalitetnog svinjskog mesa, komadića slanine, sa dodatkom soli, belog luka i bibera – i bez veštačkih dodataka.

Originalna kranjska kobasica može se kupiti i u brojnim prodavnicama u Srbiji! U svim većim tržnim centrima, kao što su Merkator, Tempo, Delhaize, Idea, Roda, Cash&Carry PLUS i Maxi, ali i u manjim, kao što su Hungarikum centri, Arome, Trgopromet i drugi.  Odličan vodič mogu vam biti i objekti u kojima se odvijaju naše degustacije – informaciju o tome možete da pronađete na našoj internet stranici u odeljku Degustacije.

U svakom slučaju budite posebno oprezni pri kupovini kako biste kupili zaista pravu originalnu kranjsku kobasicu. Da ponovimo: to je samo ona koja na ambalaži ima evropski znak kvaliteta ZGO i znak prave kranjske kobasice! Prijatno!