Na šta treba da obratite pažnju kada birate između bogate ponude različitih kobasica u prodavnici? Verovatno vam je cena važna, ali sigurno vam nije svejedno kakav je kvalitet proizvoda koji ćete ponuditi svojim bližnjima, gostima, odn. uživati u njemu sami. Iako je kvalitet ponekad teško definisati, činjenica je da kvalitet bez sumnje znači da je proizvod napravljen od kvalitetnih sirovina i da ne sadrži odn. da sadrži što manje veštačkih dodataka kao i supstanca koje u određenom proizvodu ne biste očekivali a mogu da izazovu probleme ljudima koji su alergični na njih.

Takve materije su često prisutne i u mesnim prerađevinama, a naročito u proizvodima slabijeg kvaliteta. Materije koje sadrže soju, gluten ili laktozu često se dodaju mesnim proizvodima kao industrijski aditiv ili čak kao zamena za meso i masnoće. Originalna Kranjska kobasica sa evropskim simbolom kvaliteta ZGO ne sadrži ni gluten ni soju ni jaja, koji su poznati alergeni. Također ne sadrži nikakvih dodatnih boja ili pojačivača ukusa – samo kvalitetno meso i netopljenu slaninu, sa dodatkom samo soli, bibera i belog luka! Čist užitak!

To s jedne strane dokazuje odličan kvalitet kranjske kobasice, a s druge odgovornost proizvođača prema kupcima, uključujući one koji zbog alergija moraju biti posebno oprezni čime se hrane. U originalnoj kranjskoj kobasici , koja se ponosi i odličnim ukusom, možete da uživate bez brige i bez brige je možete ponuditi svojim gostima, za koje nikada ne možete biti sigurni da li neko od njih pati od alergija.